MOGU DA OPORAVE CIJELO TIJELO: A žuč, jetru i štitnu žlijezdu obnavljaju u potpunosti iz korijena…

| August 5, 2021 | 11:57 | 2,247 | 0

Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Postoji povrće koje se koristi već nekoliko godina za liječenje raznih bolesti jer su njegova svojstva vrlo efikasna, naročito kod problema sa štitnom žlijezdom, zatezanjem kože i borbe sa bolestima probavnog takta. Evo šta će se sve desiti ako uključite rotkvice u svoj režim ishrane!

Ova namirnica je sposobna za znatno poboljšanje vašeg zdravlja. Ona može da obnovi tkiva kože, pospješi varenje hrane, eliminiše toksine iz tijela i bori se protiv stomačnih problema. Rotkvica takođe dobro utiče na jetru jer joj pomaže da dobro funkcioniše. Ona takođe rastvara kamen u žučnoj kesi. Sa druge strane, ima idealna svojstva za borbu protiv upale u predjelu nosa, pa eliminiše upalu sinusa.

Ima jestivo korijenje i bogata je vitaminom C, kao i brojnim antioksidantima i važnim hranljivim materijama koje mogu izuzetno dobro da utiču na organizam. Odličan je laksativ koji će vam pomoći da izbjegnete zatvor i regulišete crijevnu floru. Takođe će vam pomoći da rastvorite kamen u bubregu i da detoksikujete cijelo tijelo.

Varikozne vene će nestati za 2 sedmice – Koristite ovu metodu:

Vlakna koje ovo povrće sadrži su idealna za apsorpciju holesterola i zasićenih masti koje se mogu naći u prerađenim namirnicama. Kada se kombinuje sa velikim sadržajem joda, to će vam pomoći da regulišete funkcionisanje štitne žlijezde.

Povezani sadržaj:  Riješi se masne kose u samo nekoliko koraka

Ovako ju je najbolje konzumirati da bi se dobila sva njena dobra svojstva:

RECEPT:

Sastojci:

– 4 rotkvice srednje veličine (podzemni dio)

– 1 komad đumbira od 3cm do 4cm

– 4 kašike meda

– sok od 4 limuna

– pola čaše vode

Priprema:

Rotkvice i đumbir oguliti i isjeći na manje komade. Nakon toga, sve sastojke osim meda, pomiješajte i dobro izblendajte. Kada se formira gusta mješavina završite blendanje. Dobijenu masu pretresite u neku posudu te dodajte med i to ponovo sve dobro ručno izmiješajte dok se med ne sjedini sa smjesom. Zatim, sipajte smjesu u teglu i teglu čvrsto zatvorite.

Primjena:

Uzimajte kašiku ove mješavine 3-4 puta dnevno tokom tri sedmice i pijte dvije litre vode dnevno kako biste u potpunosti usvojili dobra svojstva rotkvica. Dobijenu smjesu držite u frižideru. Ovaj recept će poboljšati vaše cjelokupno zdravlje i podići nivo energije, a posebno će uticati na zdravlje vaše žuči, jetre te štitne žlijezde. Budite zdravi!!

Izvor: stil

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: