POTRESNA ISPOVIJEST MAJKE ENISE: NE ŽELIM DA MI DIJETE VIŠE BUDE U ZAVODU PAZARIĆ

| August 18, 2023 | 10:16 | 107 | 0

Radnica sa snimka koja udara štićenika, nezvanično, dobila je otkaz

Ispred Zavoda Pazarić danas mirno. Štićenici u dnevnoj šetnji. Dok su u posjeti direktoru policijski službenici i ombudsmeni za ljudska prava. Nezvanično, izuzimala se dokumentacija. Zbog snimka koji je procurio u javnost. Na kojem se vidi da unutar Zavoda nekada i nije tako mirno.

Šok. Posebno među porodicama štićenika. Enisa Turković došla je po svoju 14-ogodišnju kćerku Iman. Da je, kaže, vodi daleko od ove strave i užasa. Njena borba da dijete vrati pod svoju skrb traje već duže vrijeme. No zbog snimka, kaže, to želi učiniti još danas.

“Zbog ove cijele situacije ja molim novinare, ljude danas da se Iman otpusti. Plakala bi svaku put kad bih došla, ja ne volim ni da dolazim ovdje, ja sam to rekla, kad ne idete u posjete, govorila mi je u petak hoću kući spavam mama”, ističe majka Enisa Turković.

Radnica sa snimka koja udara štićenika, nezvanično, dobila je otkaz. Iz federalnog ministartsva rada i socijalne politike kažu, podnijeli su i prijave tužilaštvima. Tražiti će se, kaže Delić, odgovornost svih uključenih.

“Iman ima 14 godina, jako je mudra i pametna, dijete je sa poteškoćama u razvoju, slijepa je, prijevremeno je rođena. Bili smo na operacijama u Beogradu i Istanbulu, sve sam kao samohrana majka izgurala”

Povezani sadržaj:  BH. PJEVAČ POZIVA LJUDE KOJI SU GLADNI DA MU SE JAVE: “NAUČEN SAM GDJE JEDAN MOŽE JESTI DA IMA MJESTA I ZA DVOJE”

Ona je zatražila da joj se pomogne da vrati svoju kćerku.

– Molim sve ljude za pomoć. Iman ima 14 godina, jako je mudra i pametna, dijete je sa poteškoćama u razvoju, slijepa je, prijevremeno je rođena. Bili smo na operacijama u Beogradu i Istanbulu, sve sam kao samohrana majka izgurala. Iman je u Zavodu, jer sam bila zlostavljana u braku sedam godina. Sve sam prijavljivala policiji, ništa se nije poduzelo, govori nam Enisa.

Dodaje da joj je dijete oduzeto zato što se ona razbolila.

– Sve se izdešavalo zbog sigurnosti djeteta. Kada sam naknadno potpisivala taj papir, uzeli su je, odveli, da bi me naknadno zvali da potpišem. U huji sam potpisala papir koji nisam pročitala. Pisalo je kao da ja ne mogu da se brinem za Iman. A to je već napisano bilo. Teško je bilo da to sve pokrenem. Oni su mi nudili sigurnu kuću. Ja nisam htjela da to prihvatim jer imam svoju kuću gdje bih živjela sa djetetom.

Kada su je ovdje smještali, na telefonskom pozivu koji je bio upućen šefici socijalnog, čulo se da Iman ovdje ne može biti primljena. Na silu su je smjestili. Mjedenica je nije htjela primiti. Samo Nedžarići. Ali djevojčica je išla u predškolsko na Nedžarićima. Želim da uzmem dijete nazad. Direktor mi je rekao u petak da Iman ne pripada ovoj ustanovi i da je on za to da ona ipak bude sa majkom, dodala je Enisa.

Povezani sadržaj:  "Albanac je uhvatio patrijarha Pavla za bradu i udario mu dva šamara" Potez tadašnjeg vladike je sve ostavio u nevjerici i danas se prepričava

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: