Potresna ispovijest Tuzlanke: “Plašim se da ću postati ‘Nizama 2′”

| August 21, 2023 | 09:44 | 555 | 0

Bosnu i Hercegovinu potresa crni niz femicida.

Nakon jezivog, monstruznog ubistva Nizame Hećimović u Gradačcu, sinoć je u Živinicama ubijena još jedna žena. Ubio ju je muškarac koji je, poput Nizaminog ubice, također počinio samoubistvo.

 

Podsjetimo samo u periodu 2021. i 2022. godine u našoj zemlji ukupno je ubijeno 19 žena. Mete svirepih ubica bile su supruge, partnerke, sestre, radnice, komšinice…

U međuvremenu održavaju se protesti, javnost traži konkretnije poteze koje će zaštiti žrtve, a mnoge od tih žrtava odlučile su i javno progovoriti, u nadi da će ih bar pritisak javnosti adekvatno zaštititi, kad već sistem ne haje.

Na Facebooku je objavljen potresan status žene koja je javno otkrila jezivu, prijeteću situaciju s kojom se sama nosi, istaknuvši kako je niko ne štiti. Objavila je i fotografije automobila koji joj je uništen.

Njeno ime je Sandra Ravlić. Potresni status ove Tuzlanke objavljujemo u cijelosti:

“Ovako izgleda djelo ‘čovjeka’ za kojeg nemam naziv, koji po treći put uništava moje vozilo. Svi vrlo dobro znate s kojim se problemom suočavam. Dosad sam šutila.

Ali se bojim da ću postati “Nizama 2”. Brojne prijave postoje u PS Zapad, PS Istok. Tužilaštvo TK je veomaž dobro upoznato s ovim slučajem kao i Općinski sud Tuzla. Ponovo sam prijavila, pa ćemo da vidimo šta će se poduzeti po pitanju kršenja mjere, uhođenja, uznemiravanja, prijetnji putem SMS poruka.

Povezani sadržaj:  Majka 11-ero djece trudna je svake godine otkako se udala: Želim još, ne bih ništa mijenjala / Santa Fe

S obzirom na to da ovo maltretiranje ne prestaje evo već tri godine, meni je kap prelila čašu.

Od prosipanja farbe ispred mojih vrata, od sipanja super ljepka u bravu na ulazu da se ne može zaključati, od paljevine auta, od uništavanja automobila u julu, pa sad evo u augustu.

Od kojekakvih prijetnji putem mobitela s nepoznatih brojeva, od objavljivanja moje slike i mene predstavljanja kao loše osobe pa i mojih bližih drugarica, od uznemiravanja s lažnih profila. Većina je prijavljena – nekad nisam imala snage ni volje ni da prijavljujem, jer vidim da to nema efekta.

Ovo sam postavila čisto da znate ko je sve oko vas, s kim pijete kafu, jedete, družite se. Otvorite oči. A, ja ću samo reći da meni ako se šta desi, imena osoba iz javnih institucija će biti objavljena na svim portalima i novinama. Koje su mogle nešto učiniti, a nisu. Tobože da sam “kćerka od kakvog guzonje” začas bi sve bilo riješeno.

Možda bi imala i zaštitu kakvu 24 sata ili ko zna šta.

Ovo je danas urađeno, na moj rođendan, taman simbolično i lijep poklon. Auto je pokušano i da bude zapaljeno, ali nije uspjelo. Najgore je što je bilo i maloljetne djece s nama koja su se prepala. A, da ne pričam da se automobil zapalio, šta je sve okolo moglo izgorjeti.

Povezani sadržaj:  Okačite ovo na ulazna vrata i čudo će se desiti: Blagostanje, mir i sreća će posjetiti vašu kuću

Gospodo koji sjedite u foteljama i donosite zakone, trošite vi vaše enormne plate na skupocjena vozila, na egzotična putovanja, na markiranu odjeću, na hotele, hostele, motele, skupe sportove. Nemojte ba mijenjat’ zakone. Savršeno nam sve funkcioniše.”

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: