Odlican recept za Gljivične infekcije na koži i noktima

| February 20, 2024 | 18:13 | 318 | 0

Čajevac je jedinstvena kombinacija sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Teško je naći biljku koja tako efikasno djeluje na sve troje. Čajevac je vrlo složene kemijske strukture i upravo zbog toga je nemoguće da mikroorganizmi postanu rezistentni. Zbog tako složene strukture, nemoguće ga je sintetizirati, a osim toga sadrži i neke vrlo rijetke organske spojeve.

Gljivična infekcija na koži i noktima
Postoje mikroskopski sitne gljivice koje uzrokuju razne kožne tegobe. To mogu biti infekcije između prstiju nogu i na stopalima, koje ne samo da stvaraju neugodan miris, već i ozbiljno oštećuju tkivo i uzrokuju upale. Gljivice mogu napasti i druge skrivene dijelove, kao što su pregibi (na preponama, ispod grudi, iza uha, ispod nokta…) ili bilo koji drugi dio kože. Nezgoda s gljivicama je u tome što mogu biti vrlo otporne na standardnu terapiju lijekovima, a liječenje može trajati iznimno dugo.

 

Gljivice na noktu znaju biti posebno tvrdokorne. Ovakva infekcija nastane obično nakon nekog udarca, kao posljedica zaraze, a pogoduje vlaga ispod čarapa, neprikladna i zatvorena obuća. Manifestira se tamnim mjestima na noktu i nokat se sve manje drži pričvršćen. Reklo bi se da se “odljepljuje”. Odlazak doktorima rezultirat će vjerojatno antibiotskom terapijom, prijedlogom za čupanje nokta. Ništa od toga nije potrebno. Mnoga iskustva dokazala su da je liječenje eteričnim uljem čajevca djelotvorno i najefikasnije.

Povezani sadržaj:  ZNATE LI DA OVE 2 NAMIRNICE ŠTITNA ŽLIJEZDA NIKAKO NE VOLI: Odmah ograničite unos

 

Čajevac je jedinstvena kombinacija sastojaka protiv gljivica, bakterija i virusa. Teško je naći biljku koja tako efikasno djeluje na sve troje. Čajevac je vrlo složene kemijske strukture i upravo zbog toga je nemoguće da mikroorganizmi postanu rezistentni. Zbog tako složene strukture, nemoguće ga je sintetizirati, a osim toga sadrži i neke vrlo rijetke organske spojeve.

 

Čajevac se nikada ne smije uzimati oralno jer može uzrokovati ozbiljne nuspojave, a kod primjene na koži treba ga razrijediti. Jedino za gljivičnu infekciju nokta ovo se ulje nanosi direktno i bez razrjeđivanja. Ovo ulje ima izuzetnu sposobnost prodiranja kroz keratin nokta i zato je za ovaj problem idealno sredstvo.

Terapija za liječenje nokta
Utrljate 1-2 kapi na nokat, a jednu kap ispod nokta, recimo dva puta dnevno. Oporavak se počne nazirati nakon mjesec dana, ali za potpuno izlječenje treba i do 6 mjeseci.

Naravno, radi se o 100% eteričnom ulju čajevca nekih provjerenih marki: Pranarom, Primavera i Oshadhi. To su skuplja ulja i obavezno se raspitajte o kvaliteti prilikom kupnje. Pazite da ne bi kupili jeftina ulja, loše kvalitete.

Terapija za liječenje na koži
Ako liječite gljivice na pregibima (između nožnih prstiju, ispod pazuha, u preponama, iza uha ili bilo gdje drugdje na koži), onda se eterično ulje čajevca treba razblažiti u nekom baznom ulju. To mogu biti brzoupijajuća ulja poput makadamije i lješnjaka.

Povezani sadržaj:  6 SIMPTOMA PRITAJENE PNEUMONIJE: Sigurni znakovi da se infekcija proširila na pluća!

30 ml baznog ulja (makadamija ili lješnjak)
10 ml 100% eteričnog ulja čajevca
Važno je da se oboljelo mjesto održava čistim i mazati barem dva puta dnevno.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Bolje od sušilice, ali košta puno manje
Sponsored by Midas
Midas logo
Australski čajevac
čajevac
Naime, čajevac, australski čajevac ili čaj drvo (Melaluca alternifolia) je grm koji raste u Australiji a iz čijih se listova dobiva eterično ulje – ulje čajevca. Da ne bi bilo zabune, Camellia sinensis se isto naziva čajevcem, odnosno kineskim čajevcem. To su sasvim različite biljke iako imamo isti naziv u našem jeziku.

 

Najstariji stanovnici Australije su poznavali izvanrednu ljekovitost ovog lišća. Nakon otkrića Australije, lišće je doneseno u Europu i postalo je prava senzacija. Ova biljka pokazala se djelotvorna kod gljivične infekcije noktiju, herpesa, svih kožnih upala, akni, rane, opeklina, ugriza kukaca, ekcema, bradavica, lišajeva, u liječenju tvrdih i bolnih čireva, kod kirurških zahvata i rana. Djelotvorno je i u uklanjanju prhuti. Naprosto, prirodni antibiotik. U Australiji je ulje čajevca najosnovniji kućni lijek kojeg svi imaju.

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: