30 sekundi duvajte u Palac: Vašem tijelu će se dogoditi nešto zbog čega ćete željeti da ovo radite svaki dan

| April 25, 2024 | 20:43 | 1,288 | 0

Unatoč stoljećima istraživanja, ljudsko tijelo i dalje krije brojne zagonetne misterije. Iako bi se moglo pretpostaviti da je moderna medicina otkrila sve svoje tajne, to nije uvijek točno. Povremeno se čak i najneobičnije metode mogu pokazati ključnima u promicanju izlječenja.

Grlo
U slučaju da osjetite nelagodu u grlu, obično se savjetuje konzumiranje većih količina čaja i meda. Unatoč tome, postoji alternativni način djelovanja. Tijekom dana redovito ispirite grlo fiziološkom otopinom kako biste uklonili štetne bakterije (pomiješajte žlicu morske soli s toplom vodom u čaši i otopite).

Otorinolaringolog Scott Schafer iz New Jerseyja sugerira da škakljanje uha može pomoći u ublažavanju grčeva u mišićima grla.

Odvojite trenutak da se opustite i umirite svoje iscrpljene živce.
Kako biste ublažili stres, uronite u ledenu vodu i vježbajte zadržavanje daha. Kaže se da ovo hladno iskustvo aktivira “refleks ronjenja”, koji poboljšava iskorištavanje kisika u tijelu. Kao rezultat toga, vaši mišići će se opustiti, potičući osjećaj mira. Postizanje sličnog ishoda također se može postići konzumiranjem ohlađene vode ili prepuštanjem hladnom tušu.

Pobijedite svoj strah od igala i prevladajte svoje fobije.
Kako biste ublažili bilo kakvu nelagodu tijekom pretrage krvi, preporuča se započeti kašalj dok medicinska sestra počne umetati iglu. Preporučljivo je obavijestiti medicinsku sestru o svojoj namjeri kašljanja kako biste osigurali točan položaj. Kašljanjem možete skrenuti pozornost s igle i ublažiti svaki osjećaj panike.

Povezani sadržaj:  Uroš Blažić priznao masakr kod Mladenovca: Otkrio i zašto je to počinio

Očistite začepljene nosne prolaze.
Kad nam se nosni prolazi začepe, postaje izazovno koncentrirati se na bilo što drugo. Kako biste ublažili ovu nelagodu, pokušajte pročistiti nos pritiskom na nepce jezikom i nježnim pritiskom na područje između obrva vršcima prstiju. Zadržite ovaj položaj otprilike 20 sekundi, zatim otpustite. Nakon 20 sekundi ponovite postupak još jednom.

Poduzmite proaktivne mjere kako biste spriječili razvoj ožiljaka od opeklina.

Kako biste spriječili stvaranje mjehura i pospješili prirodno zacjeljivanje bez ožiljaka, preporučljivo je izbjegavati korištenje leda na opeklinama prvog stupnja. Umjesto toga, jastučićima prstiju nježno pritisnite zahvaćeno područje. Ova tehnika učinkovito usporava proces homeostaze u tijelu.

Uklonite nelagodu uzrokovanu zuboboljom.

Za osobe koje pate od osjetljivosti zuba ili očekuju zubobolju, korisna tehnika uključuje nanošenje obloge leda na obraz i nježno klizanje njime pokretima naprijed-natrag. Preusmjeravanjem pažnje tijela na osjet u ruci treba ublažiti svaku nelagodu. U slučaju da se ova metoda pokaže neučinkovitom, možete se obratiti pouzdanim lijekovima od ulja klinčića ili konzumaciji sjemenki klinčića.

Suočite se s osjećajima nervoze i prevladajte ih.
Postoje pojedinci koji doživljavaju povećanu razinu nervoze u usporedbi s drugima, ali postoje tehnike koje im mogu pomoći da pronađu mir i napreduju. Jedna od učinkovitih metoda je puhanje palca, koje služi kao izvrsno sredstvo za opuštanje. Izvođenjem ove nekomplicirane radnje preusmjeravate pozornost na dah, što rezultira postupnim smanjenjem broja otkucaja srca.

Povezani sadržaj:  BILA JE LEPŠA OD SOFIJE LOREN,PRED KRAJ ŽIVOTA DOŽIVELA TRAUMU OD KOJE SE NIJE OPORAVILA: Životna priča Jelene Žigon!

Pronalaženje olakšanja od migrene može biti dobrodošao predah za one koji pate od ovog iscrpljujućeg stanja.

Ublažite iscrpljujuće učinke migrene pritiskom na mišić koji se nalazi između desnog kažiprsta i palca, koristeći prste na lijevoj ruci. Držite ovaj pritisak otprilike 2 minute, a zatim ponovite postupak na odgovarajućem mjestu na suprotnoj ruci. Ovo specifično područje na ruci koristi se u tehnikama akupresure za ublažavanje napetosti i poticanje cirkulacije krvi.

Iskoristite prirodna ljekovita svojstva meda za učinkovito liječenje rana.
Prije previjanja ranu je poželjno namazati slojem meda. Iznenađujuće, med posjeduje izvanredna antibakterijska svojstva. Nedavno znanstveno istraživanje pokazalo je da med ima sposobnost eliminirati gotovo sve vrste bakterija koje mogu izazvati infekcije rana.

Problemi sa želučanom kiselinom
Kut pod kojim su jednjak i želudac spojeni igra presudnu ulogu. Ako odlučite spavati na desnoj strani, želudac će vam biti postavljen više od jednjaka, što će rezultirati nakupljanjem hrane i kiseline u grlu. Međutim, spavanje na lijevom boku preokreće ovu situaciju, s vašim želucem smještenim niže od jednjaka, dopuštajući gravitaciji da radi u vašu korist.

Kategorija: Zanimljivosti

Napisite svoj komentar na clanak: