NAMAZALA SAM OVAJ SASTOJAK NA GRUBE PETE i ostala u šoku: Koža mi je mekana kao bebina, TRIK KOJI ME SPASIO RUŽNIH I ISPUCALIH PETA

| April 4, 2021 | 22:31 | 4,154 | 0

Ispucale pete i pocrnjeli tabani su česta pojava vrućih i suhih mjeseci u godini.
Obuća koju nosimo često uzrokuje crnjenje pa čak i ispucalost tabana. Na tržištu se moće naći veliki broj proizvoda koje hidratiziraju suha stopala, ali postoje i vrlo učinkoviti proizvodi koje imate u svojoj kupaonici ili kuhinji.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

1. Pjena za brijanje
Nanesite veću količinu pjene za brijanje na vaša stopala. U većoj posudi pomiješajte jednaku količinu vodice za ispiranje usta i toplu vodu pa dobro natopite peškir. Dok su stopala još napjenjena omotajte ih peškirom i ostavite tako da odstoji oko pola sata.

Istim tim peškirom lagano trljajte stopala skidajući pjenu s njih. Ovo će ukloniti suhu i grubu kožu, a stopala će postati meka i glatka. Na kraju tretmana nanesite kremu za stopala za još veću hidrataciju.

2. Biljno ili maslinovo ulje
Ovo je još jedna jako učinkovita metoda, a sve što treba je malo maslinovog, biljnog ili kokosovog ulja. Pristima nanesite ulje na svoja stopala i dobro izmasirajte, lagano trljajući mjesta koja su kritična.

Ako radite ovo navečer, nakon što ste utrljali ulje navucite nekoliko čistih pamučnih čarapa iostavite tako preko noći. Kada se probudite stopala će vam biti hidratizirana i mekana, a ružna ispucala koža će da nestane. Ovu metodu možete da koristite par puta sedmično, ako su vam stopala veoma suha, a pete ispucane.

Povezani sadržaj:  JOVAN MARIĆ B0LOVAO OD KARCINOMA PROSTATE: Kakvi su simptomi i koji muškarci su u najvećem riziku od ove opake bolesti

3. Vazelin
Vazelin je još jedno odlično sredstvo protiv pocrnjenih i raspucanih stopala. Samo ga nanesite po cijelim tabanima i čiste pamučne čarape za spavanje. Ako to radite u toku dana, ostavite čarape sve dok vam stopala potpuno ne upiju vazelin i ne postanu meka i glatka.

 

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: