ORAŠASTI PLODOVI ZA IMUNITET! POMAŽU U BORBI PROTIV UPALA, KARCINOMA, ČUVAJU SRCE I MOZAK! (RECEPT)

| April 13, 2021 | 21:45 | 344 | 0

Pojedite punu šaku orašastih plodova dnevno i smanjićete potrebu za odlazak kod lekara, tvrde naučnici sa univerziteta u Luizijani… Bademi među orašastim plodovima sadrže najmanje kalorija i dobar su izvor vitamina E, koji je jedan od najsnažnijih antioksidansa. Pomaže u borbi protiv upala, karcinoma pluća i opadanja kognitivnih sposobnosti.

Orasi sadrže najviše alfa-linolenske kiseline, koja je oblik omega 3 nezasićenih masnih kiselina, pa su odlični za očuvanje zdravlja srca i pravilan rad mozga. Brazilski orah odličan je izvor selena, minerala koji deluje protivupalno i štiti srce.

Preporučuje se muškarcima jer sadrži selen, koji štiti od raka prostate. Lešnik je odličan izvor magnezijuma i fosfora, koji deluju na opuštanje mišića i gradnju kostiju.

Recept za jačanje imuniteta:

Potrebno je:

100 g suvog grožđa, 150 g oraha u jezgru, 100 g badema, kora od dva limuna, 100 g suvih kajsija, 100 g suvih šljiva, 250-300 g meda, ako ste u prilici — vrlo je dobro dodati i 100 g pinjola (odlični su za jačanje imuniteta).

Priprema:

Sameljite u mašini za mlevenje mesa ili nekoj seckalici: suvo grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru. U smesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samleli. Promešajte.

Dodajte suve šljive i suve kajsije. Promešajte. Na kraju dodajte med i opet promešajte. Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana. Uzimajte 1-2 kašike tri puta dnevno. Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.

Povezani sadržaj:  IMALA SAM NEREDOVNE MENSTRUACIJE, DOK NISAM ČULA ZA OVAJ SAVJET DOKTORA: Sada mi svaki MJESEC STIŽE NA ISTI DAN – EVO ŠTA SAM URADILA (RECEPT)

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: herbateka.eu/zenasamja.me/informer.rs

Kategorija: Recepti, Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: