STARI RECEPT ZA ČISTO DEBELO CRIJEVO: Za samo 3 sedmice izbacite višegodišnju sluz, otrove i parazite

| January 16, 2022 | 22:59 | 1,103 | 0

Ima pozamašnu koliičnu dijetetskih vlakana te pomaže osobama koji planiraju smršati

Današnji tempo života, brza hrana i loše navike, dugotrajno sedenje i slaba fizička aktivnost razvili su brojne zdravstvene probleme i bolesti. Za neka oboljenja našlo se dobro rješenje u prirodi i kroz upotrebu naturalnih organskih proizvoda kao što je lan. Uz pomoć ovog recepta uklonićete višegodišnju sluz, fekalni otpad i parazite iz debelog crijeva i to zahvaljujući – sjemenu lana!

Za razliku od laksativa, lan će zadržati crijevnu mikrofloru. Sjeme lana je poznato po svom sastavu bogatom nutrijentima kao što su lignani, omega 3 masne kiseline i dijetetska vlakna, koji su neophodni za zdrav život i normalno funkcionisanje tijela i organa.

Širok je spektar zdravstvenih benefita ove semenke, ali najznačajnije i najjače dejstvo ima na digestivni trakt. Najpoznatija i najčešće korišćena u ishrani je kombinacija lanenog brašna sa kefirom za pročišćavanje crijeva i detoks cijelog organizma.

Prva sedmica: 1 kašika lanenog brašna + 100 grama kefira.
Druga sedmica: 2 desertne kašike brašna + 100 grama kefira.
Treća sedmica: 3 desertne kašike lanenog brašna + 150 grama kefira.

Preporuka je da laneno brašno napravite sami, tako što ćete sjemenke samleti u električnom mlinu za kafu.

Ovu mješavinu uzimajte umjesto doručka. Tokom čišćenja creva ne preporučuje se uzimanje slatkiša, a preporuka je ispijanje dva litra vode dnevno.

Povezani sadržaj:  OTKRIVENA TAJNA KOJA JE SKUPO KOŠTALA FARMACEUTE

Najstariji zapisi o koriščenju lana u ishrani i njegovom gajenju datiraju od pre 6000 godina. Postoje i podaci o uzgoju lana pre 3000 godina u Vavilonu. Franački vladar Karlo Veliki je čak uveo zakonsku obavezu njegove konzumacije. U Azijskim zemljama je vrlo popularan, a do skora je u zapadnim zemljama bio korišten samo za izradu garderobe.
Brojna naučna istraživanja popularizovala su njegova lekovita svojstva pa se danas osim semena koristi i laneno brašno za očuvanje zdravlja, u prevenciji bolesti, ali i u liječenju.

Ima višestruku primjenu, odličan je dodatak i slanim i slatkim jelima. Možete ga dodati u supe, pite, peciva, mafine, domaći hleb, šejkove i sokove sa voćem. Ljudi sve više koriste čaj i ulje semenki lana.

Miks kefira i lanenog brašna za mršavljenje i detoks je neprikosnoven, jer se na ovaj način podstiče pražnjenje i čišćenje od sluzi i nagomilanih štetnih tvari.

Novi.ba/Ao.rs

Kategorija: Zdravlje

Napisite svoj komentar na clanak: